5 nejlepších červených jídel

Poslat přátelům @
  • 11. 3. 2015
  • Východoevropská kuchyně
  • Pálivé jídlo

1) Guláš

Pokrm pocházející z Maďarska získá červenou barvu s přidáním mleté červené papriky. Způsobů jak připravit guláš najdete desítky. U nás je oblíbený hovězí guláš naopak pravý maďarský guláš se od české klasiky liší zejména v pikantnosti a výrazném paprikovém základě.

2) Červené zelí

Červené zelí se využívá jako oblíbená příloha k masu, do salátů i polévek. Nejčastěji se podává s pečenou kachnou a husou. Můžete jej ochutit jablky, pomerančem či dusit na víně.

3) Kuře na paprice

Kuře na paprice spojuje lahodnou chuť kuřecího masa, mleté červené papriky a smetany. Jako přílohu zvolte knedlík či těstoviny. Kuře na paprice patří mezi české stálice.

4) Rajčatová polévka

Lahodná polévka ze sladkých rajčat je inspirována středomořskou kuchyní. Můžete si ji podle potřeby upravit. V létě ji podávejte studenou, aby vás příjemně osvěžila.

5)Boršč

Červenou barvu získá tato slavná sytá polévka díky řepě. Boršč je tradiční symbol ruské i ukrajinské kuchyně. Zvláště na Ukrajině se řepa připravuje odděleně, takže polévka má sytou červenou barvu.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se