5 super pálivých jídel: dovolíte si je?

Poslat přátelům @
  • 16. 3. 2015
  • Pálivé jídlo

Jaká jídla vás pořádně rozpálí?

1) Harissa

Harrisa je ostrá směs, která pochází z Blízkého východu. Obsahuje chilli papričky, římský kmín, papriku, česnek, olivový olej a přidává se do omáček, polévek, na maso nebo ke kuskusu.

2) Tabasco

Tradiční a světově známá zahuštěná ostrá omáčka Tabasco, obsahuje ostré drcená papričky, sůl a ocet. Přesné složení není veřejnosti známo. Používá se na zeleninu, maso, ryby, do polévek a omáček.

3) Wasabi

Wasabi je japonský křen s výrazným aroma. Pěstuje se v Japonsku a Severní Americe. Wasabi máme spojené především se sushi. Z wasabi se vyrábí pasta, do které následně sushi namáčí nebo se dává již do samotné rolky.

4) Polévka s chilli

Zvláště v Thajsku si potrpí na přítomnost chilli v jídle, proto nesmí chybět ani ve většině polévek. Jednou z nejznámějších polévek je thajská kuřecí polévka z kokosového mléka Tom Kha Kai

5) Chilli con carne

Chilli con carne je báječné pálivé jídlo. Stalo se oficiálním jídlem Texasu, ale jeho původ sahá do Španělska. Pro jeho přípravu je potřebné kvalitní hovězí nebo jehněčí maso. Kromě masa se do jídla dávají rajčata, cibule, fazole, pivo i skořice. Pokud milujete pálivá jídla, chilli con carne si zamilujete!

Vyhledáváte pálivá jídla? A které jídlo vás svou pálivostí zaskočilo?

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se