Palačinky se šlehačkou a jahodami bez lepku

Palačinky se šlehačkou a jahodami bez lepku

POSTUP

  • 25 minut
  • jednoduchá příprava
  • 6 porcí
  • do 50 Kč

1

Připravíme si plastovou nádobu, do které nalijeme mléko a nasypeme směs bez lepku. Přidáme vajíčka, olej a sůl.

2

S pomocí mixéru vyšleháme hladké těsto. Těsto necháme 15 minut odpočinout, ještě se nám zahustí. Pokud bude příliš řídké, přidáme směs. V opačném případě pomůže mléko.

3

Na rozpálené pánvi rozpustíme kousek másla a nalijeme trochu palačinkového těsta. Palačinky smažíme z obou stran do zlatova.

4

Smetanu vyšleháme, abychom získali pevnou tuhou šlehačku. Jahody opláchneme, zbavíme stopek a nakrájíme na kousky.

5

Palačinky podáváme s trochou šlehačky, jahodami a čokoládou.


TIP: Šlehačku připravujte v čisté nádobě bez mastnot, jinak vám neztuhne. Pokud se vám nedaří připravit tuhou šlehačku, použijte ztužovač.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

850 ml mléka
350 g samokypřící směsi bez lepku
4 vejce
2 lžíce oleje
špetka soli
máslo na smažení
Náplň 
1 balení smetany ke šlehání
100 g strouhané čokolády
200 g jahod

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se