Pikantní vepřové kostky s dušenou zeleninou

Pikantní vepřové kostky s dušenou zeleninou

POSTUP

  • 80 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Maso očistíme, osušíme papírovým ubrouskem a nakrájíme na větší kousky. Cibuli, mrkev a česnek oloupeme. Česnek i mrkev nakrájíme na plátky, cibuli na drobno.

2

Připravíme si papriky, bílou a červenou papriku rozkrojíme a zbavíme semínek. Chilli papričku nakrájíme na kolečka, bílou a červenou papriku na plátky.

3

V menším hrnci necháme rozpustit máslo. Na másle orestujeme cibuli a následně přidáme maso, které osmažíme ze všech stran. Pro lepší chuť přidáme tymián a rozmarýn. Na másle se bylinky pěkně rozvoní.

4

Postupně přidáme mrkev, všechny papriky a vše krátce orestujeme. Základ zasypeme moukou a dobře promícháme.

5

Zeleninu s masem zalijeme vodou a důkladně promícháme, aby nám nevznikly hrudky. Hrnec zakryjeme poklicí a dusíme do měkka, přibližně 60 minut. Podle potřeby přiléváme vodu.

6

Jakmile je maso i zelenina dostatečně měkká, jídlo osolíme a opepříme.


TIP: Hotovou směs podáváme s pečenými bramborami či rýží.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

600 g vepřové plece
3 stroužky česneku
1 mrkev
1 chilli paprička
1 bílá paprika
1 červená paprika
1 lžíce mouky
1 lžíce másla
špetka sušeného rozmarýnu
špetka sušeného tymiánu
1 cibule
sůl
pepř

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se