Sladké briošky z muffinové formy

Sladké briošky z muffinové formy

POSTUP

  • 80 minut
  • středně složitá příprava
  • 6 porcí
  • 50 až 100 Kč

1

Vlažné mléko smícháme s cukrem. Přidáme do něj rozdrobené droždí a mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme 20 minut vzejít kvásek.

2

Do kvásku přidáme mouku a sůl. Po kouskách přidáváme máslo a nakonec 3 vejce. Hněteme, dokud nám nevznikne hladké těsto.

3

Těsto necháme vykynout na teplém místě alespoň 40 minut. Poté ho dáme na dalších 20 minut do ledničky.

4

Muffinovou formu vytřeme máslem. Z těsta vytvoříme váleček, který rozdělíme na několik dílů. Z nich utvoříme bochánky a ty vložíme do muffinové formy. Na vrch uděláme křížek a těsto necháme dalších 15 minut kynout.

5

Briošky potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme je ve vyhřáté troubě na 180 °C 15 minut dozlatova.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

80 ml vlažného mléka
1 lžíce krupicového cukru
20 dkg droždí
250 g polohrubé mouky
3 vejce
1 žloutek
200 g změklého másla + trochu na vymazání formy
1 lžička soli

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE (2)

  • markubinova
    04.05.2016 10:33

    ........a kde jsou ta tři vejce? A cukr jen do kvásku? Děkuji.

    Odpovědět
  • Andrea Zelinková
    07.06.2016 12:31

    markubinova: vejce jsou v kroku číslo 2... Cukr jen do kvasku...jsou výborne!

    Odpovědět
↓ Načíst další komentáře…

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se