Křehké řezy s jemným citronovým krémem a drobenkou

Křehké řezy s jemným citronovým krémem a drobenkou

POSTUP

  • 60 minut
  • středně složitá příprava
  • 12 porcí
  • 50 až 100 Kč

1

Smícháme suroviny na těsto a rukama nebo kuchyňským robotem z nich zpracujeme hladké těsto. To dáme na půl hodiny odležet do lednice. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 °C a plech o rozměrech 20x30 cm vyložíme pečicím papírem.

2

Těsto vyndáme z lednice, poklademe na dno plechu a upěchujeme po celé jeho ploše. Korpus pečeme 25-30 minut lehce dozlatova, poté ho vyndáme a troubu ztlumíme na 160 °C.

3

Mezitím, co se peče korpus, si připravíme náplň a drobenku. Náplň připravíme tak, že rozšleháme vejce a žloutky s cukrem, zašleháme mouku, citronovou kůru a šťávu tak, aby byl krém hladký.

4

Drobenku vytvoříme smícháním přísad dohromady.

5

Náplň nalijeme na upečený korpus a rozprostřeme do krajů a posypeme drobenkou. Společně pak ještě pečeme 30 minut, aby se krém zpevnil.

6

Po uplynutí doby pečení vyjmeme řezy z trouby a dáme na dvě hodiny do lednice. Před podávání řezy poprášíme moučkovým cukrem a nakrájíme.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Na těsto 
300 g hladké mouky
110 g krupicového cukru
125 g vychlazeného nasekaného másla
špetka mleté vanilky
Na náplň 
4 vejce
2 žloutky
450 g krupicového cukru
50 g hladké mouky
1 lžíce strouhané citronové kůry
250 ml citronové šťávy
Na drobenku 
50 g moučkového cukru
50 g másla nakrájeného na kousky
50 g polohrubé mouky

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 2 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se