Zamilované crème brûlée

POSTUP

  • 30 minut
  • středně složitá příprava
  • 2 porce
  • nad 150 Kč

1

V rendlíku smícháme oba druhy smetany a vanilku. Poté směs ohřejeme na mírném ohni těsně pod bod varu. Odstavíme.

2

Žloutky a cukr utřeme dohusta a dosvětla. Poté je zalijeme ohřátou vanilkovou smetanou a prošleháme, aby se směsi spojily.

3

Vše přelijeme zpátky do rendlíku a na mírném ohni mícháme šest až osm minut nebo tak dlouho, až se směs udrží na zadní straně lžíce. Vše nalijeme do ohnivzdorných formiček o objemu zhruba 200 ml a vložíme je do hlubší zapékací nádoby nebo pekáče.

4

Do nádoby pak vlijeme tolik vody, aby sahala do poloviny výšky formiček.

5

Pečeme 25 minut nebo do chvíle, kdy crème brûlée zpevní. Poté vyjmeme formičky z pekáče a necháme je přibližně tři hodiny chladit.

6

Každý puding posypte dvěma lžičkami cukru. Pomocí flambovací pistole zkaramelizujeme cukr, aby vznikla křupavá krusta.


Tip: Vejce, respektive žloutky, použijte pokud možno co největší. Toužíte-li po hutnějším krému, dejte jich víc.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

250 ml 12% smetany
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk
4 žloutky
70 g cukru krupice + 8 lžiček na posypání

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se