Jehněčí rizoto s hráškem a sýrem

Jehněčí rizoto s hráškem a sýrem

POSTUP

  • 60 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • nad 150 Kč

1

Jehněčí kýtu vykostěte a nakrájejte na menší kostičky.

2

Na pánvi s olivovým olejem orestujte nadrobno nakrájenou cibulku s česnekem.

3

Přidejte kousky masa, osolte, opepřete a restujte dozlatova ze všech stran.

4

Maso vyjměte a na výpeku zlehka orestujte rýži.

5

Podlijte rýži vývarem, vraťte maso a za občasného míchání a podlévaní vývarem vařte rýži do změknutí, asi 30 minut.

6

Přidejte nastrouhaný sýr, mražený opláchnutý hrášek a čerstvé oregano.


Tip: Obdobně připravíte i jiné mladé maso, například telecí.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

600 g jehněčí kýty
2 lžíce panenského olivového oleje
1 cibule (nebo 2 šalotky)
3 stroužky česneku
500 g rýže (ideálně arborio)
1 l zeleninového vývaru
100 g parmazánu
250 g mraženého hrášku
čerstvé oregano
sůl
pepř

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se