Koleno marinované v pivě, česneku a cibuli

Koleno marinované v pivě, česneku a cibuli

POSTUP

  • 180 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Koleno umyjeme a zbavíme případných štětin. Důkladně ho prosolíme a opepříme. Utřeme si tři stroužky česneku a společně s hořčicí je vetřeme do kůže kolena.

2

Koleno přendáme do pekáčku a obložíme ho pokrájenou cibulí na kolečka a rozdrceným zbývajícím česnekem. Přidáme koření a vše zalijeme pivem. Takto necháme koleno přes noc marinovat v chladu.

3

Troubu předehřejeme na 160 °C a koleno v ní pečeme pod pokličkou 2 hodiny. Občas ho podlijeme výpekem. Po uplynulé době odklopíme pokličku a necháme na koleni vytvořit křupavou kůrčičku. Bude to trvat asi ještě 30 minut.

4

Pokud máme málo šťávy, můžeme ještě přilít pivo či vodu.


TIP: Aby se vám do kolena dostaly všechny chutě ještě lépe, nařízněte mu kůži do mřížky.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1 vepřové koleno
3 větší cibule
1 palice česneku
300 ml piva
2 lžíce plnotučné hořčice
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
3 kuličky celého pepře
sůl
pepř

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se