Španělský ptáček

Španělský ptáček

POSTUP

  • 60 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Maso si nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme ho z obou stran. Po jedné straně každý plátek potřeme hořčicí.

2

Okurku, vejce, špek a párky si rozkrojíme na zhruba stejné čtvrtinové díly. Na každý plátek vložíme vždy po čtvrtce vajíčka, párku, okurky a špeku. Zavineme a spíchneme maso jehlicí, nebo párátkem.

3

Do pekáčku vložíme cibuli pokrájenou na větší kousky, zalijeme olejem a na to vše vedle sebe vyskládáme ptáčky. Dáme je péct do vyhřáté trouby na 150 °C 45 minut. Podle potřeby podléváme vodou.

4

Když jsou ptáčci měkké, vyjmeme je ze šťávy. Tu zahustíme jíškou a promícháme. Do zahuštěné šťávy vložíme ptáčky a necháme je v troubě, kterou už nebudeme zapínat, ještě na deset minut prohřát.


TIP: Ptáčci se dají servírovat s různými přílohami, ale nejlepší jsou stejně s dobře připravenou rýží.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

800 g hovězí roštěné
2 lžíce plnotučné hořčice
50 g špeku
2 nožičky párku
2 vejce
1 sterilovaná okurka
1 velká cibule
100 ml oleje
2 lžíce tmavé instantní jíšky
sůl
pepř

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se