Králík se smetanou na víně

Králík se smetanou na víně

POSTUP

  • 70 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • nad 150 Kč

1

Maso očistíme a naporcujeme. Podle chuti jej osolíme a opepříme. Ochucené maso vložíme do pekáčku.

2

Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev a petržel očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostky.

3

Zeleninu vložíme k masu. Vše podlijeme vývarem a vínem. Přidáme bobkové listy, osolíme a opepříme.

4

Pekáč přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby na 190°C. Pečeme, dokud není maso měkké. Podle potřeby podlíváme vínem a vývarem.

5

Hotové maso odložíme na talířek a ze směsi odebereme bobkové listy. Zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem a smícháme se smetanou.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1 celý králík
1 cibule
3 ks mrkve
2 ks petržele
1 l kuřecího vývaru
300 ml smetany na vaření
200 ml bílého vína
3 bobkové listy
sůl
pepř

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se